Nogle siger at rejse er at leve, dette må jeg give dem så inderlig ret i. Om det er på fødderne, cykel, eller i bil, tog, bus, fly så er rejsen i sig selv en stor fornøjelse.
Det man oplever på en rejse, uanset længden, kan fylde godt op med indtryk og give både ro og kendskab til en masse nye ting.
For det meste foregår mine rejser i min bil, her sætter jeg stor pris på at kunne vælge en anden helt anden vej end den første jeg tænkte på. Man kan ændre ruten undervejs, og få endnu flere fornøjelser.
Tidligere har jeg rejst meget rent professionelt, og set stort set hele europa, her er rejserne foregået i fly og jeg har haft en bil til rådighed de steder jeg har set. Nogle ture har givet større indtryk end andre, blandt andet en tur til Cork i syd-irland hvor vi havde kunder med. Her var turist delen af turen blandt andet et besøg på en bar som lå meget idyllisk ved et lille fiskerleje. Der foregik whisky smagning, hele 21 forskellige whiskyer med tilhørende muslinger der også var tilberedt på lige så mange måder.
Ikke særlig tit tager jeg muligheden for at rejse med tog hvilket er meget befriende i forhold til at skulle sidde i en bil på tværs af fyn. Med 55-60.000 km om året i bilen, er toget en fornøjelse at kunne taqge mod det jyske. Da jeg var i beredskabskorpset i Herning brugte vi også toget til at komme mellem landsdelene, og det var på det tidspunkt hvor man skulle med færge over storebælt.
I toget kan man iagttage næsten alle samfundslag, og befolkningstyper, og man ved aldrig hvilken personalitet eller type der kommer til at sidde på sædet ved siden af.
Det kan være en lille gut som må sidde på knæ for at kunne se spændt ud af vinduet, det kan også være den trætte forretningsmand der efter en lang dag med møder sætter sig ned, godt lugtende af indeklemt armsved, og derefter højlydt begynder at snorke de 2½ time på turen mod København.
Der er også pensionisten som efter et besøg hos sine børn, sætter sig ned og åbner for skuldertasken hvor en bette hund stikker hovedet op af og smiler sødt til resten af selskabet.

At rejse er at leve, at rejse er at få nye indtryk som man kan leve videre på.

Categories: Blog, Mikael's thoughts

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Sponsors

  • Dell
  • UnoEuro webhosting
  • Website and logo design contests at DesignContest.com.
  • Reviews of the best cheap web hosting providers at WebHostingRating.com.